Multivitaminer

Der findes et hav af forskellige multivitaminer på markedet.

De fleste producenter vælger at komme den anbefalede mængde vitaminer og mineraler i tabletten, og de vælger som regel de billigste former for vitaminer og mineraler i deres produkter.

Nogle producenter forsøger at sammensætte tabletter på en bedre måde end de almindelige multivitaminer.

Du ønsker i de fleste tilfælde ekstra D3-vitamin, ekstra B12-vitamin, en naturlig form for E-vitamin (D-alfa Tocopherol), og du ønsker at undgå eller undgå for store mængder A-vitamin, kobber og jern (medmindre du mangler disse vitaminer og mineraler).

Hvis du allerede får nok vitaminer og mineraler fra din kost, gavner det sandsynligvis ikke at få flere vitaminer og mineraler fra en multivitamin. 

Hvis du spiser sundt og varieret det meste af tiden, men du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for eller gavn af en multivitamin, kan du vælge blot at tage en multivitamin af og til.

Multivitaminer med urter

Nogle multivitaminer indeholder også udvalgte urter og urteekstrakter, enten fordi producenten mener, at det er et godt salgsargument eller fordi, de mener, at det gør produktet bedre.

Jeg mener ikke, at vitamintabletter bør indeholder urter eller noget som helst andet end de rene vitaminer, og jeg har derfor fjernet alle multivitaminer fra butikken, der indeholder mere eller mindre tvivlsomme urteekstrakter sammen med vitaminer og mineraler.