Multivitaminer

Der findes et hav af forskellige multivitaminer på markedet.

Langt de fleste producenter vælger blot at fylde 100% af den anbefalede mængde vitaminer og mineraler i tabletten og vælge de billigste former for vitaminer og mineraler i deres produkter.

Nogle producenter tænker sig mere om, og forsøger at sammensætte tabletter på en bedre måde end de almindelige multivitaminer.

Du ønsker i de fleste tilfælde ekstra D3-vitamin, ekstra B12-vitamin, en naturlig form for E-vitamin (D-alfa Tocopherol), og du ønsker at undgå eller undgå for store mængder A-vitamin, kobber og jern (medmindre du mangler).

Nedenfor tre eksempler på multivitaminer som er bedre end de fleste. De er også stærkere, og du behøver ikke at tage den dosering, der er nævnt på glasset, hvis du ikke har brug for de mængder:

BEMÆRK: Hvis du allerede får nok vitaminer og mineraler fra din kost, vil det ikke hjælpe dig at indtage flere fra en multivitamin. 

Hvis du spiser sundt og varieret det meste af tiden, men du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for eller gavn af en multivitamin, kan du vælge blot at tage en multivitamin af og til.


Veganske multivitaminer

(Multivitaminer uden animalske ingredienser).

Ganske få gode multivitaminer er helt uden animalske ingredienser.

Her er to af de bedste:

Vi anbefaler OmniVegan som den bedste multivitamin.


Multivitaminer med urter

Mange multivitaminer indeholder også udvalgte urter og urteekstrakter, enten fordi producenten mener, at det er et godt salgsargument og/eller, at det gør produktet mere gavnligt at indtage.

Jeg mener ikke, at vitamintabletter bør indeholder urter eller noget som helst andet end de rene vitaminer, men hvis du alligevel ønsker multivitaminer med tilsatte urter eller urteekstrakter er her et udvalg: