Styrketræning forbrænder fedt og har andre fordele

En gennemgang og analyse af mange undersøgelser konkluderer, at vi kan tabe omkring 1,4 % af vores kropsfedt alene ved styrketræning.

Forskergruppen fokuserede på at måle, hvor meget den samlede kropsfedtprocent ændrede sig efter styrketræningsprogrammer.

Målingerne viste, at fedttab ser ud til at være på niveau med aerobic og konditionstræning — selv om vægttabet på badevægten er mindre (fordi styrketræning øger muskelmasse).

“Styrketræning gør så mange fantastiske ting ved kroppen, som andre former for motion ikke kan klare, som at forbedre knoglemineraltæthed, magert masse og muskelkvalitet. Nu ved vi, at det også giver dig en fordel, vi tidligere troede kun kom fra aerobic,” siger lederen af studiet dr. Mandy Hagstrom.

“Hvis du styrketræner og vil ændre, hvordan din krop ser ud, så ønsker du ikke at fokusere for meget på tallet på vægten, for det viser dig ikke alle dine resultater. Tænk i stedet over hele din kropssammensætning, som hvordan dit tøj sidder, og hvordan din krop vil begynde at føle og bevæge sig anderledes.”

Kilde: University of New South Wales. “Strength training can burn fat too, myth-busting study finds.” ScienceDaily. ScienceDaily, 22 September 2021. <www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210922121905.htm>.

_____

En anden undersøgelse forklarer …

Hvorfor styrketræning forbrænder fedt

Resultater af en undersøgelse tilføjer voksende beviser for, at styrketræning har unikke fordele i forbindelse med fedttab.

Resultatet af undersøgelser med mus og mennesker viser, at muskelceller, som reaktion på mekanisk belastning frigiver partikler kaldet ekstracellulære vesikler, der giver fedtceller instruktioner om at gå i fedtforbrændingstilstand.

Kilde: University of Kentucky. “New study offers insight on how resistance training burns fat.” ScienceDaily. ScienceDaily, 9 August 2021. <www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210809144126.htm>

_____

Kommentar:

Det er interessant, hvis styrketræning også kan hjælpe til med fedtforbrændingen ud over de gavnlige virkninger på muskler og bevaring af muskelmasse under vægttab.

Læs også om Sikker Slank-programmet.