Forstyrret tarmflora kan give hjerteproblemer. En plantebaseret kost hjælper

En dårlig eller forstyrret tarmflora, med for mange dårlige mikroorganismer, fremstiller skadelige eller potentielt skadelige stoffer — inkl. trimethylamin (TMA), der efter modifikation i leveren forårsager åreforkalkning.

Ifølge en artikel fra Københavns Universitet om to netop offentliggjorte studier understreger professor Oluf Pedersen, at en række cellulære og dyreforsøg i det seneste årti har vist, hvordan en forstyrret tarmflora kan spille en rolle i udviklingen af ​​hjertesygdomme.

“Intervention hos både mennesker og gnavere har vist, at et ubalanceret tarmmikrobiom (tarmflora) på forskellige stadier af udviklingen af ​​hjertesygdomme kan modificeres og delvist genoprettes ved at spise en mere plantebaseret og energikontrolleret kost, undgå rygning og overholdelse af daglig motion. …” siger professor Oluf Pedersen, ifølge cbmr.ku.dk.

”Det står nu klart, at patienter med åreforkalkning har betydelige forstyrrelser i deres tarmmikrobiom, og at ændringerne indtræder mange år før, at patienterne har symptomer på åreforkalkning i hjertet,” siger Oluf Borbye Pedersen ifølge en artikel på sundhedspolitisktidsskrift.dk.

___

En af flere årsager til, at en kost, der er rig på sunde vegetabilske fødevarer — frugt , grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter og nødder — har så mange gavnlige virkninger, er, at den er fiberrig og fremmer en sund tarmflora.

Læs mere om sunde kostvaner.