Bogen Helbredende kost beskriver på en letforståelig måde, hvordan du indfører en plantebaseret kost, der fremskynder helbredelse.
Det er kendt, at sunde kostvaner nedsætter risikoen for en række sygdomme. Det er mindre kendt, at omfattende kostændringer også kan være med til at forebygge, lindre eller helbrede sygdomme.
Bogen indeholder ingen opskrifter, men beskriver en række principper og retningslinjer sammen med links til hjemmesider med velegnede opskrifter og yderligere oplysninger. Du lærer at finde opskrifter og tilberede mad, der samtidig understøtter kroppens helbredende evner.
En ny udvidet udgave er under udarbejdelse, men det er et større projekt, der tager tid.
Du kan købe bogen billigt som e-bog.
Helbredende kost — kort fortalt
Når du spiser, sætter du din krop på arbejde. Den bruger ganske mange af sine resurser på, at optage og udnytte næringsstoffer fra det, du spiser. Maden skal transporteres igennem fordøjelsessystemet, næringsstoffer skal optages og udnyttes/deponeres etc. Dernæst skal giftstoffer neutraliseres, affaldsstoffer og ubrugelige bestanddele udskilles osv.
Under sygdom — hvor det er vigtig, at din krop bruger så meget energi som muligt på at hele og blive rask — er det derfor vigtigt, at din krop lettest muligt får alle nødvendige næringsstoffer, uden at skulle bruge energi på at deponere eller slippe af med overskud, eller beskytte sig mod skadelige stoffer i kosten.
En helbredende kost er en kost, der indeholder optimale mængder af alle de vigtige stoffer, din krop har brug for, og som i mindst mulig udstrækning belaster kroppen med skadelige stoffer.
Ud over vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer indeholder vegetabilske fødevarer også mange tusinde forskellige plantestoffer, som forskerne først lige er begyndt at forstå. Mange af disse — måske flere hundrede af dem — gavner din sundhed og kan hjælpe dig med at blive rask under sygdom.
Det er ikke alene en god idé at spise mange forskellige vegetabilske fødevarer, men også at spise grønsager, frugt, nødder, kornprodukter og bælgfrugter i mange forskellige farver.
Tommelfingerreglen er nemlig, at jo mere farverig, vegetabilske fødevarer er, desto flere gavnlige plantestoffer indeholder de.
Læs evt. også om kost og kostvaner her.