Om Helseonline

Helseonline er mest af alt en hjemmeside om sundhed på nettet, med særlig fokus på, hvordan forbedringer i livsstil og levevilkår kan være med til at forebygge, lindre og endda helbrede en række sygdomme.

Siderne her på helseonline.dk redigeres og vedligeholdes af undertegnede. Derfor her lidt om min baggrund.

Jeg har lært og praktiseret en længere række alternative behandlingsformer, men anser i dag de fleste alternative behandlingsformer som tvivlsomme, og er nu lige så skeptisk overfor udokumenterede alternative behandlingsmetoder (også de metoder, jeg er uddannet i) som overfor tvivlsom medicinsk behandling.

I 1981 åbnede jeg en helsekostforretning, der hurtigt fik et af Danmarks største udvalg af naturlægemidler og kosttilskud. Gennem årene har jeg fravalgt flere og flere præparater, og sælger nu kun ganske få nøje udvalgte kosttilskud her i webshoppen på helseonline.

Sidst i 1980’erne gennemførte jeg et omfattende studie i emnet Naturlig Hygiejne, som mest omhandler, hvordan kost, livsstil og livsbetingelser påvirker helbredet. Et emne der også er blevet kaldt Natural Health eller Naturlig Sundhed. I 1989 var jeg med til at skrive om emnet i bogen Naturlig Sundhed, udgivet på Gyldendals Forlag januar 1990.

Mange betragter Naturlig Hygiejne som forløberen for det, som vi i dag betegner livsstilsmedicin — altså hvordan vi frem for eller i tillæg til medicin og behandling bruger forbedringer i livsstil og livsbetingelser (inkl. kost, motion, søvn, stresskontrol, faste, særlige diæter og meget andet) til at forebygge og helbrede.

Baseret på ny viden har jeg gennem årene justeret på mine meninger og anbefalinger af fremgangsmåderne, men de grundlæggende principper og metoder er lige så aktuelle og effektive nu, som de altid har været.

Fra starten af 1994 og indtil i dag, har jeg næsten udelukkende brugt tiden på at skrive artikler, nyhedsbreve, bøger og hjemmesider.

De fleste nyheder og artikler her på helseonline vil fremover omhandle emner relateret til livsstilsmedicin. Vi fokuserer på, hvordan forbedringer i livsstil og livsbetingelser gavner vores sundhed og kan være med til at forebygge, lindre og helbrede sygdomme.

Med venlig hilsen

John Buhl

PS: Du kan stille et spørgsmål, komme med et forslag eller skriver en kommentar nedenfor.

Skriv en kommentar