Opskriften er fra e-bogen: Bælgfrugter — let og lækkert. Det er en nem og lækker opskrift, som er rig på protein og calcium. Den er fx velegnet som et mellemmåltid til kaffe eller te.
❀ 200 g røde linser
❀ 4 dl vand eller plantemælk
❀ 2 spsk sukker
❀ et par håndfulde valnødder
❀ 5 stk stenfri tørrede dadler
- Skyl linser og kom dem i en gryde med vand og sukker. Bring det i kog, og lad det simre under låg, indtil det er mørt.
- Hak valnødder i små stykker. Klip dadler i små ringe.
- Rør linserne grundigt og hurtigt til en fin budding, mens den er brandvarm. Tilsæt de hakkede valnødder og de fintklippede dadler.
- Rør det hele godt sammen.
- Kom buddingen i en kageform og pres det jævnt og skrab overfladen glat. Lad kagen køle ned, så den bliver hårdere.
- Snit kagen i mindre stykker.
Bemærk: Du skal arbejder lynhurtigt lige fra du rører grøden til en budding til du presser den i formen, elles bliver den en hård klump, før du kan nå at forme den.