Linsekage med dadler og valnødder

Opskriften er fra e-bogen: Bælgfrugter — let og lækkert. Det er en nem og lækker opskrift, som er rig på protein og calcium. Den er fx velegnet som et mellemmåltid til kaffe eller te.

❀ 200 g røde linser
❀ 4 dl vand eller plantemælk
❀ 2 spsk sukker
❀ et par håndfulde valnødder
❀ 5 stk stenfri tørrede dadler

  1. Skyl linser og kom dem i en gryde med vand og sukker. Bring det i kog, og lad det simre under låg, indtil det er mørt.
  2. Hak valnødder i små stykker. Klip dadler i små ringe.
  3. Rør linserne grundigt og hurtigt til en fin budding, mens den er brandvarm. Tilsæt de hakkede valnødder og de fintklippede dadler.
  4. Rør det hele godt sammen.
  5. Kom buddingen i en kageform og pres det jævnt og skrab overfladen glat. Lad kagen køle ned, så den bliver hårdere.
  6. Snit kagen i mindre stykker.

Bemærk: Du skal arbejder lynhurtigt lige fra du rører grøden til en budding til du presser den i formen, elles bliver den en hård klump, før du kan nå at forme den.