Grundig tygning er med til at forebygge vægtstigning samtidig med, at vi nyder maden mere.
Det øger kroppens energiforbrug en lille smule at tygge maden grundigt.
Et studie viser, at langsom spisning og grundig tygning hjælper med at forhindre fedme og vægtøgning. Tyggeprocessen øger energiforbruget og tarmmotiliteten (bevægelse i tarmene) – alt sammen opsummeret til en øget varmeudvikling i kroppen efter fødeindtagelse, kendt som kost-induceret termogenese (DIT).
Kilde: Waseda University. “Chewing to stay slim: How to savor your food better and dodge weight gain: Oral stimuli during the chewing of food can help increase energy expenditure of body and prevent obesity.” ScienceDaily. ScienceDaily, 12 January 2022. <www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220112105657.htm>.
Kommentar:
Mange spiser så hurtigt, at kroppens naturlige mæthedsmekanismer ikke kan nå at fungere optimalt.
Grundig tygning gør også, at vi spiser langsommere og når at opleve mæthedssignaler, før vi har spist for meget.
Når vi tager den med ro under et måltid, og tygger maden grundigt, bliver vi mætte af mindre mad og har lettere ved at indtage færre kalorier.
Læs også om Sikker slank-programmet.