Linse- og grøntsagssuppe

Linse- og grøntsagssuppen er en nem proteinrig vegansk suppe med få ingredienser.

Bønner og linser er både rige på proteiner og indeholder proteiner af høj kvalitet.

Du kan se proteinindholdet i bælgfrugter på kalorietabel.dk. Bemærk at linser indeholder mere protein end de fleste andre bælgfrugter.

Både fordi linser er proteinrige og rige på langsomme kulhydrater, som mætter godt og holder blodsukkeret stabilt, er linser velegnede, når du ønsker at tabe dig.

Linser er også rige på vitaminer og mineraler

5-6 portioner

500 g linser
1 stor squash
5 gulerødder
½ blomkål
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt, peber

Krydderurter: Purløg, persille, koriander eller basilikum (valgfrit).

  1. Skyl linser grundigt, si vandet fra.
  2. Skræl og skær gulerødder i skiver.
  3. Skyl blomkål. Del blomkålshovedet i små buketter. Skær blomkålsstokken i skiver.
  4. Skyl og skær squash over på langs, skær de to halvdele af squashen i halvmåneformede tynde skiver.
  5. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Svits hvidløgene i olivenolie i en gryde, indtil det dufter. Hæld ca. 1½ liter vand i gryden. Hæld linserne i. Kom gulerødderne og blomkålen i. Kog suppen op, lad den simre under låg ved svag varme i ca. 12 minutter.
  6. Tilsæt squashen, lad suppen simre videre ca. 8 minutter, indtil den er al dente. Tilsæt evt. lidt mere vand, indtil du har den ønskede konsistens.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Drys suppen med klippet purløg e.l. før servering.