Opskriften er fra bogen: Calcium uden mælk.
3 portioner
300 g grønkål
3 røde peberfrugter
200 g frossen svampemix
100 g sukkermajskerner
1 spsk rapsolie
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
5 g ingefær, skåret i sesamstørrelse
1 spsk sojasovs
½ til 1 spsk kartoffelmel
½ tsk ristet sesamolie
salt, peber
- Optø og skyl svampe i rindende vand, lad vandet dryppe godt af.
- Skyl grønkål grundigt. Riv bladene af stænglen. Skær bladene i strimler.
- Skyl og skær peberfrugter i små stykker.
- Svits hvidløg og ingefær i rapsolie, indtil duften kommer frem, kom grønkålene og svampene i, sauter det ved middelvarme i ca. 5 minutter.
- Tilsæt majskerner og peberfrugter, sauter lidt. Skru ned til svag varme.
- Saml grøntsagssaften ved at forberede en fortykkelsesvæske i en skål (rør kartoffelmel og sojasovs jævnt i 1 til 1½ dl vand. Hvor meget vand du skal bruge afhænger af, hvor meget væde der er trængt ud fra grøntsagerne).
- Skub grøntsagerne til side, og hæld fortykkelsesvæsken i midten og rør hurtigt i den, indtil den bliver geléartig. Smag til med salt, peber og et par dråber ristet sesamolie. Bland og sauter retten yderligere et minut.
Gram | Kcal | Protein (g) | Fedt (g) | Kulhydrat (g) | Kostfibre (g) | Calcium (mg) | |
Total | 1224 | 624 | 27 | 16 | 105 | 30 | 507 |
Portion | 408 | 208 | 9 | 5 | 35 | 10 | 169 |
Tips & tricks:
❧ Du kan skifte sukkermajskerner ud med kogte boghvedefrø eller quinoa.
❧ Du kan bruge kokosolie eller olivenolie til at stege grøntsagerne, og udelade rapsolie og sesamolie.