Stegt grønkål med svampe

Opskriften er fra bogen: Calcium uden mælk.

3 portioner

300 g grønkål
3 røde peberfrugter
200 g frossen svampemix
100 g sukkermajskerner
1 spsk rapsolie
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
5 g ingefær, skåret i sesamstørrelse
1 spsk sojasovs
½ til 1 spsk kartoffelmel
½ tsk ristet sesamolie
salt, peber

  1. Optø og skyl svampe i rindende vand, lad vandet dryppe godt af.
  2. Skyl grønkål grundigt. Riv bladene af stænglen. Skær bladene i strimler.
  3. Skyl og skær peberfrugter i små stykker.
  4. Svits hvidløg og ingefær i rapsolie, indtil duften kommer frem, kom grønkålene og svampene i, sauter det ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  5. Tilsæt majskerner og peberfrugter, sauter lidt. Skru ned til svag varme.
  6. Saml grøntsagssaften ved at forberede en fortykkelsesvæske i en skål (rør kartoffelmel og sojasovs jævnt i 1 til 1½ dl vand. Hvor meget vand du skal bruge afhænger af, hvor meget væde der er trængt ud fra grøntsagerne).
  7. Skub grøntsagerne til side, og hæld fortykkelsesvæsken i midten og rør hurtigt i den, indtil den bliver geléartig. Smag til med salt, peber og et par dråber ristet sesamolie. Bland og sauter retten yderligere et minut.

GramKcalProtein (g)Fedt (g)Kulhydrat (g)Kostfibre (g)Calcium (mg)
Total1224624271610530507
Portion408208953510169

Tips & tricks:
❧ Du kan skifte sukkermajskerner ud med kogte boghvedefrø eller quinoa.
❧ Du kan bruge kokosolie eller olivenolie til at stege grøntsagerne, og udelade rapsolie og sesamolie.