Auberginesovs

Opskriften er fra e-bogen: Plantebaseret kost for alle.

5 portioner

❀ 400 g aubergine
❀ 1 finthakkede rødløg
❀ 3 g finthakket ingefær
❀ 2 fed finthakkede hvidløg
❀ ½ tsk gurkemeje
❀ 1 dl sojasovs
❀ ½ tsk stevia eller 1 spsk sukker
❀ 2 spsk lecithin granulat (du kan også bruge 2 spsk kartoffelmel rørt i ½ dl vand)
❀ 2 spsk gærflager
❀ en håndfuld persille
❀ 2 spsk rapsolie
❀ salt, peber

  1. Skær aubergine i ca. 5 mm til 1 cm små tern.
  2. Svits rødløg, hvidløg og ingefær i rapsolie, indtil løgene er klare. Tilsæt aubergine. Sauter det 3-5 minutter. Tilsæt sojasovs, gurkemeje og en lille smule peber, lad det simre under låg ca. 15 minutter. Tilsæt en lille smule vand en gang imellem, indtil aubergine er næsten møre. Tilsæt lecithin granulat (eller kartoffelmelvæske), stevia og gærflager, rør det godt og tilsæt eventuelt vand lidt ad gangen, indtil den ønskede konsistens. Lad sovsen simre yderligere ca. 3 minutter under omrøring.

Tips & tricks:
❉ Du kan anvende auberginesovsen på pasta, nudler, ris, kartofler eller bagte kartofler.
❉ Hvis auberginesovsen er i en tyk konsistens, kan du også bruge den som pålæg på brød eller som fyld i pitabrød sammen med et par skiver tomater og icebergsalat.